Heren armbanden

De armband is waarschijnlijk buiten de trouwring een van de juwelen die het meest door heren gedragen wordt. Dit is ook logisch omdat de armband vaak deel uitmaakt van een gebruiksvoorwerp zoals een polshorloge dat dagelijks gedragen wordt.

Robuuste armbanden

Armbanden voor mannen zien er vaak robuust uit. Ze zijn doorgaans ook veel breder dan de armbanden voor vrouwen. Qua materiaal zijn ook hier vele mogelijkheden: u kunt kiezen voor edelmetalen zoals zilver en goud, maar ook voor meer doordeweekse materialen zoals roestvrij staal of titanium. Afhankelijk van de persoonlijke levensstijl kunt u ook kiezen voor leder, geweven textiel of kralen uit hout of edelstenen of halfedelstenen.

Armbanden uit schakels

Hierbij zijn voor heren verschillende mogelijkheden. Klassieke herenarmbanden uit edelmetaal bestaan soms uit schakels die een robuustere uitvoering zijn van de schakels die gewoonlijk voor halskettingen gebruikt worden. Vaak wordt voor deze schakelarmbanden goud of een ander edelmetaal gebruikt, maar er zijn ook andere mogelijkheden. In plaats van de kettingschakels wordt er soms ook gekozen voor platte schakels uit edelmetaal, roestvrij staal of titanium.

Alternatieve materialen

Tegenwoordig worden armbanden voor heren uit verschillende materialen gemaakt die maar weinig te maken hebben met traditionele metalen. Voorbeelden hiervan zijn armbanden uit al dan niet met een motief bewerkt leder, rubberen armbanden, armbanden uit gevlochten textiel, armbanden van houten kralen, armbanden uit kurk met een metalen sluiting, armbanden uit stenen kralen. Soms is er ook een combinatie mogelijk tussen een tweetal materialen, zoals leder en kralen of leder en textiel. Zo lijkt het meer en meer dat de armband een individuele expressie van de individuele persoonlijkheid aan het worden is.