Zilver

De zilveren trouwring

Als men aan trouwringen denkt, gaat de eerste gedachten vaak uit naar een gouden ring. Toch zijn er steeds meer stellen die kiezen voor een zilveren variant. Dat heeft niet enkel te maken met de prijs. Wanneer mensen trouwen geven zij vaak wat meer geld uit aan de trouwringen, deze draag je immers de rest van je leven met je mee. Men wilt dus graag investeren in juwelen die zij mooi vinden. Zilver heeft een zeer tijdloze uitstraling, wat het materiaal juist zo populair maakt. Dat is ook niet vreemd want de mensheid gebruikt zilver al ruim van voor onze jaartelling in verschillende juwelen. Daarnaast kan het verwerkt worden met een robuuste of juist zachte uitstraling. Het materiaal is namelijk vele malen gemakkelijker te bewerken dan goud.

Mocht je een zilveren trouwring overwegen is het wel verstandig om met een aantal punten rekening te houden. Zilver is erg gevoelig. Alhoewel het een prachtige glans heeft, zal je gemakkelijker krasjes en deukjes in het metaal krijgen. Dat is overigens iets wat je geheel in je eigen voordeel kan laten werken als je voor een robuuste uitstraling gaat. Wanneer je de glans wilt blijven behouden is het echter van groot belang dat je het materiaal met regelmaat schoonmaakt. Hierdoor voorkom je oxidatie, het welbekende zwart worden van het zilver, en behoud je die satijnachtige look.

Het voordeel van zilver is dat er geen ander metaal op de wereld dezelfde warme glans kan hebben. Er is geen enkele manier waarom zilver daadwerkelijk na te produceren is. Uiteraard zijn er materialen, zoals wit goud en titanium, die erg in de buurt komen, maar zij zullen nooit dezelfde weerkaatsing van het licht hebben als zilver.

Oneindig veel mogelijkheden
Doordat zilver een zachte stof is, kan men deze gemakkelijker bewerken. Dit houdt in dat een normaal moeilijk patroon sneller een mogelijkheid is in het zilver dan in een andere grondstof. Je kan hier denken aan gevlochten patronen, maar ook het weergeven van afbeeldingen. Dat is dezelfde reden dat veel munten in de oudheid in zilver of koper geslagen waren.

De mogelijkheden houden natuurlijk niet op bij de patronen. Zilver is heel mooi te combineren met verschillende steensoorten. Zilver zal lichtere kleuren intenser maken en donkere kleuren meer laten spreken. Iets wat je niet kan verwachten van bijvoorbeeld witgoud. De meest voorkomende combinatie is met een diamant, maar je kan ook denken aan bijvoorbeeld een robijn, toermalijn of jade.